Wensgesprek

'Met elke keuze die u zelf maakt, zorgt u dat meer mensen u herkennen in de dag dat zij afscheid van u nemen'

Alles is bespreekbaar 

Praten over de dood en uw wensen rondom uw uitvaart is niet altijd makkelijk. Het kan confronterend zijn, maar tegelijkertijd ook rust bieden. Bovendien weten we uit ervaring dat het voor nabestaanden heel troostend kan zijn als zij weten wat de belangrijkste wensen van hun dierbare zijn. 

Een wensgesprek gaat over meer dan alleen uw uitvaartwensen. Het gaat over hoe u in het leven staat, wat u belangrijk vindt en ook over de mensen om u heen. Zo’n gesprek kan zijn voor uzelf, voor een familielid of iemand anders die aan uw zorgen is toevertrouwd. Soms is het overlijden aanstaande, soms komt de wens voort uit de behoefte om alles te regelen of te horen wat er allemaal mogelijk is. Wij informeren en adviseren u graag over de mogelijkheden, zodat u afgewogen keuzes kunt maken.  

 
Koffie
 


 
pexels-cottonbro-studio-3201466

Geef vorm aan uw laatste wensen

Heeft u wensen voor uw uitvaart? Dan kan het prettig zijn deze vast te leggen. Door uw wensen vast te leggen, maakt u het tijdens een verdrietige periode soms net wat makkelijker voor de mensen die achterblijven. Het geeft u ook de kans om het de eigenheid te geven en zo een hele persoonlijke laatste herinnering achter te laten.

Wij hebben daarvoor het ‘Vita laatste wensenboekje’ geschreven. In het 'Vita laatste wensenboekje' kunt u uw eigen afscheid vorm geven. Hierbij kunt u denken aan de rouwkaarten die u wilt verzenden, welke uitvaartkist u wilt en welke sfeer u zou willen op uw uitvaart. 

U kunt dit op uw eigen manier en op een eigen moment invullen. Indien gewenst kunt u dit uiteraard ook combineren met een persoonlijk wensgesprek.

 

Wij komen graag naar u toe

Regelmatig komen wij bij mensen thuis voor een wensgesprek, wel zo fijn in uw eigen vertrouwde omgeving. Mocht u het prettiger vinden dat het wensgesprek ergens anders plaatsvindt, dan is dit geen enkel probleem.

Een wensgesprek is kosteloos en geheel vrijblijvend. Op uw verzoek kunnen wij ook een kostenbegroting maken.

Via het onderstaande contact formulier kunt u het ‘Vita laatste wensenboekje’ en/of wensgesprek aanvragen. Wij sturen het boekje graag per post naar u toe en/of nemen contact met u op om een afspraak te maken. pexels-arshad-sutar-1749303