Bloemen

 

Bloemen zijn net kleine verhalen

Ze vertellen soms wat woorden niet kunnen zeggen, weergeven emoties zoals dankbaarheid, liefde, betrokkenheid en verdriet, bloemen kunnen ook troost bieden door hun kleur, geur of vorm. 

Het is vaak fijn om naar juist die bloemist te gaan waar uw dierbare zelf zijn of haar bloemen haalde of een bloemist waar u zich goed bij voelt. Of misschien wilt u zelf iets maken met bloemen uit de eigen tuin.


Kistbedekking-4-E4B367-Detail
 

 

IMG0868

Een mooi bloemenritueel

Eén losse bloem die speciaal voor de overledene wordt uitgekozen, zegt soms meer dan een heel rouwstuk. Als iedereen één bloem meebrengt dan kunnen we bijvoorbeeld de losse bloemen in verschillende vazen steken en vormen al die bloemen samen een mooi persoonlijk en divers geheel.

Een ander mooi bloemen ritueel kan zijn als iedereen aan het begin van het afscheid zijn of haar bloem op de kist of wade legt, zo wordt er een prachtige bloemen deken gecreëerd of de losse bloemen worden in de bloemenband gestoken en zo ontstaat er een liefdevolle laatste omhelzing.

 

 

Strooibloemen

Een mandje met strooibloemen is heel geschikt als laatste bloemengroet aan het graf, ook geeft het (klein)kinderen een mooie manier een eigen rol te laten vervullen op de dag van het afscheid.
2508101537
 

 

iStock-1309147339

Al die bloemen,
wat doe je ermee na de uitvaart?

Het graf wordt toegedekt als een warme bloemen deken maar bij een crematie hebben veel mensen geen idee en kiezen ervoor om deze achter te laten bij het crematorium. U kunt de bloemen na afloop ook mee naar huis nemen, als u de bloemen in de tuin legt, kunt u er vaak nog lang naar kijken. Of we kunnen van de grotere rouwstukken kleinere boeketjes maken en die verdelen we dan onder de nabestaanden, als aandenken aan de dag van de uitvaart. 

 


Uiteraard hebben wij altijd een bloemenboek bij ons,
samen met onze bloemist bieden we een uitgebreide keuze aan bloemstukken en boeketten.  

 

pexels-secret-garden-931179


Wij werken al jaren graag samen met
De Bloemenschoof in Bussum.

Ron, Yvanka en hun medewerkers zijn gedreven, gepassioneerd en creatief, ze hebben oog voor detail en maken prachtige creaties. 

IMG0879

Voor losse bloemen maken wij graag gebruik van de Bloemenband. Deze band is een persoonlijke en op maat gemaakte rouwband van stof welke om de kist of mand wordt geknoopt.