Uitvaart
verzekering

'Voor iedereen een persoonlijk afscheid, elk budget, ongeacht waar en hoe u verzekerd bent,
u kunt altijd terecht bij Vita Uitvaartzorg'

Hoe zit dat nu precies met die polissen?

Van mensen die een uitvaartverzekering hebben krijgen wij regelmatig de vraag of wij ook hun uitvaart mogen regelen. En het antwoord is ‘Ja dat mag.’ Als u een uitvaart verzekering hebt, bent u niet gebonden aan die partij en vrij om zelf een uitvaartverzorger te kiezen. Dus ook met een collectieve verzekering van Dela, Yarden (nu ook Dela), Monuta enzovoort kunt u bij Vita uitvaartzorg terecht.
 

Welke soorten verzekeringen zijn er?

Er zijn twee vormen natura en kapitaal. Waar u precies voor bent verzekerd, staat in uw polisvoorwaarden. Die kunt u vinden bij het polisblad of opvragen bij de betreffende verzekeraar. U kunt ook samen met ons een polischeck doen, zodat u weet wat uw verzekering precies biedt en hoe dat aansluit bij uw wensen.
 
pexels-iurii-laimin-8699009

 
 
 
 
 

Oude-uitvaartpolis-anoniem

Nostalgische polissen

Heeft u ze wel eens gezien? De mooie, oude verzekerings- certificaten vol Oud Hollandse tekst en met een waarde van bijvoorbeeld 100 gulden? De vermelde premie van enkele centen werd elke week aan de deur opgehaald door de verzekeringsagent. Vaak werden er in opvolgende jaren weer nieuwe certificaten afgesloten voor dezelfde persoon. Nu lijken dit misschien lage bedragen, maar in die tijd waren die certificaten heel wat waard.

Veel van de verzekeringsmaatschappijen die deze certificaten hebben uitgegeven bestaan inmiddels niet meer. Wij kunnen voor u uitzoeken bij welke verzekeraar we moeten zijn voor de uitkering. Wij dienen de getekende ‘akte van cessie’ in bij de juiste partij. Zo wordt elk bedrag, hoe groot of klein ook, uitgekeerd aan u of aan ons en in mindering gebracht op de factuur van het afscheid.

 

Akte van cessie

Vita uitvaartzorg zal voor u de uitvaartverzekering laten uitkeren. Hiervoor hoeft alleen een akte van cessie ondertekent te worden. Daarmee wordt Vita uitvaartzorg gemachtigd om de polis te laten uitkeren door de verzekeraar. U kunt met ons overleggen of het verzekeringsgeld wordt overgemaakt naar de erfgenaam c.q. begunstigde of naar Vita uitvaartzorg. In dat laatste geval wordt de verzekering verrekent met de totale uitvaartkosten. Als er verzekeringsgeld over is, wordt dat natuurlijk teruggestort naar de rekening van de begunstigde of erfgenaam.

 
 
pexels-franck-patras-4162688
 
 
 
 
 
pexels-pixabay-414551
 
 
 


Wilt u een polischeck?

Zodat u weet waar u nu precies voor verzekerd bent? Dan kan. Ook als er oude polissen zijn, waarvan u niet weet bij welke verzekeraar ze zijn ondergebracht, wij zoeken dat graag voor u uit.

Het is altijd mogelijk om een persoonlijk gesprek met ons aan te vragen. U ontvangt dan een begroting voor uw wensen en kunt controleren of het verzekerde bedrag daarmee overeenkomt.

Ook is het zeker de moeite waard om onze kostenbegroting te vergelijken met die van de uitvaartonderneming die gekoppeld is aan uw verzekering. Mocht toch blijken dat het voordeliger is om de uitvaart uit te laten voeren door de organisatie waarbij uw verzekering loopt, dan is het nog steeds mogelijk om ons in te huren om de afscheidsceremonie samen met u vorm te geven en te begeleiden.