Uitvaart
fotografie 

'Een prachtige fotoreportage is een dierbare herinnering
waarbij momenten van liefde, troost en verbondenheid centraal staan'

 

Een foto  zegt soms meer dan duizend woorden

Bij uitvaartfotografie zijn het juist de kleine momenten, zoals een hand op uw schouder of een blik van een geliefde die worden vastgelegd. Kleine momenten die u misschien wel ziet of voelt gebeuren, maar niet opslaat in uw geheugen. Kleine momenten die misschien juist wel heel groots zijn.

iStock-1309723630
 

'Foto's zijn niet alleen kostbaar op de mooie dagen van het leven,
maar juist ook op de momenten wanneer u liefde en troost het meest nodig heeft'


Daaltouw-kist-begraafplaats

Onopvallend en respectvol

Een uitvaartfotograaf weet en voelt welke momenten ze moeten vastleggen. Ze bewegen zich onhoorbaar door de ruimte. Onzichtbaar bijna. Behalve dat ze zich zo geruisloos mogelijk door de ruimte bewegen, hoort u ook hun camera niet klikken. Zij leggen vast wat er gebeurt op een eerlijke, respectvolle en liefdevolle manier.
 
 

 

Uitvaartfotografie, hoe gaat het in zijn werk?

Het is fijn om voor het afscheid contact te hebben met de fotograaf. Op die manier weet u wie er komt fotograferen en kunt u aangeven wanneer u graag wilt dat de fotograaf aanwezig is en welke momenten voor u en uw naasten belangrijk zijn. 

Een uitvaartfotograaf let op de kleinste details. Want die details doen er juist zo toe bij een afscheid. Een hand, een blik, een zonnestraal, een kind die om het hoekje kijkt, een glimlach die even doorbreekt bij een mooie herinnering, een kaarsen ritueel, een tekening, tekst op de linten. Maar ook overzichtsbeelden horen erbij, zoals de kist of mand met alle bloemen er omheen, de aankomst van de rouwauto, de rouwstoet op de begraafplaats. Zo krijgt u een mooie combinatie van detailfoto’s en overzichtsbeelden.


PHOTO-2017-09-01-23-16-12

 

Wij hebben een fijne samenwerking met deze twee getalenteerde fotografen: 

Carina Calis

Carina-Calis

'Het fotograferen van een uitvaart vind ik heel waardevol
voor het leven. LIEFDE is er altijd en overal op een laatste reis'

Een fotoreportage van een uitvaart maak ik met zorg en liefde. Als fotograaf weet ik hoe belangrijk foto’s zijn. Met een uitvaart komt dat helemaal duidelijk naar voren. De foto’s maak ik echt voor de nabestaanden, om hun de liefde te laten zien van iedereen die aanwezig is. Als uitvaartfotograaf leg ik het verhaal van een uitvaart of afscheid op een respect- en liefdevolle manier vast. Een fotoreportage is voor kinderen of voor familieleden die niet bij het afscheid kunnen zijn ook erg waardevol. Zeker voor de allerkleinsten, die op dat moment nog te klein zijn om het verlies van een ouder, opa of oma te begrijpen en de rest is na zo’n lange tijd vergeten of vervaagd. Beelden zijn er voor een blijvende herinnering.

 

Fae Milder

Fea

'Het bijzondere aan afscheidsfotografie vind ik het mogen vastleggen van een intiem en emotioneel moment wat klein en kwetsbaar is, maar door mijn fotografie als warm en waardevol wordt ervaren'

Het zijn de kleine momenten. Elkaars hand vasthouden, een arm om je heen, een kusje naar de kist, een traan over je wang van een prachtig lied, een herinnering van alle aanwezigen en sprekers, kwetsbaar en vol liefde naar jouw geliefde.