De laatste verzorging

'Een dierbaar afscheidsmoment'

Uit ervaring weten wij dat de aanwezigheid bij de laatste verzorging van uw dierbare voor velen een heel dierbaar afscheidsmoment is wat men niet had willen missen. Om zelf een taak te vervullen tijdens de verzorging. Nog één keer uw dierbare zo mooi mogelijk maken. Zijn of haar favoriete kleding uitzoeken, helpen bij het aankleden, haren kammen, scheren of nagels lakken, een haarplukje afknippen en natuurlijk mag uw dierbare alle gewenste sieraden dragen, het kan en mag allemaal. Maar ook hier geldt niets hoeft, alleen al aanwezig zijn kan troost bieden,

Wij werken samen met een hiervoor speciaal opgeleid zorgteam. Zij staan dag en nacht voor u klaar. In alle rust en met zorg en aandacht zullen zij u stap voor stap begeleiden en uitleggen wat er gaat gebeuren en daar waar u wilt kunt u meehelpen. Natuurlijk mag u ook de laatste verzorging geheel zelf doen of samen met behulp van bijvoorbeeld  verpleegmedewerkers van een zorgcentrum. Wij zullen dit altijd bespreekbaar maken.

 
pexels-rodnae-productions-8581380
 
 
 
 

Laatste-verzorging-2

Wat houdt de laatste verzorging precies in?  

Het lichaam wordt verzorgd en gekleed, het haar wordt netjes in model gebracht en eventueel wordt er make-up aangebracht. Make-up wordt niet standaard gebruikt en gaat altijd in overleg met de nabestaanden. Naast deze zaken is het ook nodig om incontinentie materiaal aan te brengen, eventuele medische hulpmiddelen zoals een stoma of pacemaker worden netjes verwijderd. Ook de mond en ogen worden netjes gesloten. Maar ook hierin geldt dat u aangeeft wat u het beste vindt. Wij zijn er om u te adviseren en uit te leggen wat de opties zijn.

 
 
 
 

Vingerafdruk

Niemand is gelijk, ieder mens is anders. Ook het lijnenspel in de vinger is uniek. Wij kunnen een vingerafdruk maken van uw dierbare, hiervoor gebruiken wij een speciale vingerscanner. Zo heeft u altijd een heel persoonlijk en blijvende herinnering voor later.

De vingerafdruk kan vervolgens, als u dat wenst, op allerlei manieren worden verwerkt: in een sieraad, zoals een ketting, ring, armband, manchetknopen en zelfs oorbellen, u kunt de afdruk laten graven op een urn of grafmonument of er een schilderij van laten maken, ook kunt u een tatoeage laten ontwerpen, er zijn vele mogelijkheden.


72a7111d-ef1c-4706-9837-a90a6dc5c62b
 
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet
 

 

 
 
 
pexels-anastasia-shuraeva-5705493

Thuis of in een uitvaartcentrum

De laatste verzorging is op veel plekken mogelijk. Dat kan thuis, of in een uitvaartcentrum, of in een mortuarium bij overlijden in het ziekenhuis. Elke situatie is anders, dus bij elk overlijden kijken wij opnieuw naar de mogelijkheden en de wensen. Zo weet u precies waar u aan toe bent en kunt u zich voorbereiden op wat komen gaat.

Rituele bewassing

Is een rituele bewassing gewenst? Dan kan deze bijvoorbeeld in de verzorgingsruimte van een uitvaartcentrum plaatsvinden. Ook biedt een ziekenhuis vaak een mogelijkheid hiertoe.