Een mooie kist, of toch net iets anders?
 

Waar zou u in willen liggen?

Een uitvaartkist sluit aan bij een uniek leven en ieders persoonlijke stijl. Er is ontzettend veel mogelijk, van gefineerd tot aan massieve houtsoorten, riet, wilgentenen en bamboe manden. Verschillende kleuren, stoffen en bijzondere designs, een mooie wade en opbaarplanken, de kartonnen uitvaartkist of de ‘levende’ uitvaartkist waar uw weer één wordt met de natuur. Zo kunt u voor een duurzame uitvaartkist kiezen of één die kan worden beschilderd of waarop een persoonlijke boodschap wordt geschreven aan de buitenkant (of binnenzijde). De uitvaartkist kan naar wens worden voorzien van een print met een illustratie, foto, tekst of een andere herkenbare eigenschap van uw dierbare. Het zijn allemaal keuzes die een uitvaartkist persoonlijk maken.

Wij kunnen elk gewenste soort omhulsel voor u bestellen, om u te inspireren vind u onderaan deze pagina een kleine selectie van wat er allemaal mogelijk is. 

 

'Een wade, een zacht alternatief
voor een uitvaartkist'

 
unnamed-file 
 
B803Biokatoenfleeceoudroze

Mag ik zelf een uitvaartkist
of wade maken?

Ja hoor, dat mag! Er is niets persoonlijker dan een zelfgemaakt uitvaartkist of wade. Een mooie laatste plek maken voor de overledene. Naar eigen idee of naar een bestaand ontwerp. Hoe dan ook: met uw eigen handen. Iets doen, iets moois creëren . Hoe fijn is het als elk stuk hout door uw eigen handen is gegaan. Zelf de kist maken kan een belangrijke stap zijn in het afscheid nemen. 
 

Voorwaarden zelfgemaakte kist

Elke uitvaartkist moet aan bepaalde eisen voldoen die crematoria en (natuur)begraafplaatsen stellen. Wij hebben een document gemaakt waarin staat waar een zelfgemaakte doodskist aan moet voldoen. Zo mag de kist niet gemaakt zijn van kunststof of metalen. De kist moet een vlakke onderkant hebben, zodat deze gemakkelijk in de rouwauto geschoven kan worden. Bovendien moet de kist ook aan bepaalde maten voldoen. Natuurlijk moet de overledene er netjes in passen, maar tegelijkertijd mag de kist ook niet te groot zijn in verband met de maximale maten van een graf of een crematieoven.

Fiori
 
 


Een uitvaartkist is een persoonlijke keuze. Je hebt ze in alle vormen, materialen, kleuren en prijzen. De één heeft er niets mee en de ander ziet het als zijn of haar laatste meubelstuk.  We kennen de eikenfineer kiest natuurlijk allemaal, Wij laten u graag zien wat ook tot de mogelijkheden behoort. Het is maar een selectie van wat kan en is, maar deze kisten zullen u vast en zeker inspireren.

Wikkel goed

Beoordeel dit artikel 0 Stem
Lees meer

Fair coffins

Beoordeel dit artikel 0 Stem
Lees meer

Kleur je kist

Beoordeel dit artikel 0 Stem
Lees meer

Tomba grafkisten

Beoordeel dit artikel 0 Stem
Lees meer

Beerenberg

Beoordeel dit artikel 0 Stem
Lees meer

Akidia

Beoordeel dit artikel 0 Stem
Lees meer

Unigra

Beoordeel dit artikel 0 Stem
Lees meer