Repatriëring 

'terug naar huis'

Uw dierbare overlijdt in het buitenland

De meeste mensen doen het graag: reizen en op vakantie gaan. Vaak kijken we er maanden van tevoren al naar uit en zijn we druk met de nodige voorbereidingen. Waar de meeste mensen, logisch, echter niet aan denken, is de mogelijkheid dat er zich een overlijden voortdoet in het buitenland. De kans is klein, maar wel aanwezig. Iemand verliezen heeft altijd een enorme impact, maar zeker als u op dat moment in het buitenland verblijft. Want wat moet u in die situatie doen, wie moet u bellen en hoe komt de overledene terug naar Nederland?


Repatriering1

 

 

 

IMG0142
 

Wat moet u doen bij een overlijden in het buitenland?

Wanneer een dierbare in het buiteland overlijdt kunt u het beste meteen bellen met de alarmservice van uw reisverzekering.
 
Neem daarna contact met ons op. Wij kunnen u vervolgens helpen bij het terugbrengen van uw dierbare vanuit het buitenland naar Nederland, Daarbij nemen wij u daar waar mogelijk het regelwerk uit handen, zoals het contact leggen en onderhouden met ambassades en consulaten, de laatste verzorging van uw dierbare en het repatriëren zelf.
 

Kan een overledene ook vanuit Nederland naar het buitenland
worden gebracht?

Net zoals Nederlanders die in het buitenland overlijden terug naar Nederland worden gebracht, kan het zeker ook voorkomen dat u juist een overledene vanuit Nederland naar een ander land wilt laten brengen, bijvoorbeeld naar zijn of haar vaderland. Ook hierbij kunnen wij u van dienst zijn. Een overledene kan in principe worden gerepatrieerd naar alle landen van de wereld. Wij regelen hiervoor alles, het vervoer en de officiële documenten. Ook nemen wij contact op met uw uitvaartverzorger ter plaatse. 

pexels-rakicevic-nenad-1262304