Dragers

'Gedragen in stijl'

Een eeuwenoude traditie

Bij dragers wordt er veelal gedacht aan heren, netjes gekleed in pak en een hoge hoed op, maar dat hoeft niet, de dragers kunnen op verzoek casual gekleed zijn, bijvoorbeeld met een blouse of coltrui, nette jeans en een bruine jas,
als dat meer passend is bij het afscheid. Ook zijn er vrouwelijke dragers die zich met liefde inzetten en niet te vergeten de traditionele Surinaamse dragers.


5f-dames-rijdende-baar960x0
 


Dragers6

Op handen gedragen 

Het is prachtig en indrukwekkend als de kist op de schouders wordt gedragen, helemaal als familieleden of vrienden dit laatste gebaar van eerbied en respect met elkaar uitvoeren. Ook kan de kist begeleid worden met een rijdende baar of loopkoets deze manier van dragen is fysiek minder zwaar en iedereen kan meehelpen, jong of oud.

Uiteraard zijn wij er om jullie hierbij te begeleiden zodat alles op een uiterst zorgvuldige en stijlvolle wijze gebeurt.
Mocht er niet door familieleden of vrienden gedragen kunnen worden dan zorgen wij voor professionele dragers. 

 

Ferentes

Wij dragen de liefde over...
Wij dragen. Wij dragen de geliefde,
Wij dragen het gemis.
Wij geven rust, ritme en stijl aan het afscheid.

In niets lijken we op de zwarte kraaien uit het verleden, maar we koesteren de traditie van onvoorwaardelijk ‘er zijn’ voor de familie. En de feilloze samenwerking met de uitvaartverzorger.

Ons beroep is eeuwenoud, onze verschijning eigentijds. Wij zijn jong, vernieuwend en vertrouwd. Wij weten wat mogelijk is en laten zien wat onmogelijk leek. Ons respect voor ieders geliefde en onze aandacht voor de familie tonen we met een zorgvuldig doordacht voorkomen. Dichtbij het nu, benaderbaar, casual en stijlvol.

Wij dragen. Naar het graf. Naar het crematorium. Naar het samenzijn. Naar de ovenruimte. Of naar…

5c-img-2841960x0
 
4d-img-0788960x0
 

Dragers10

Wi Kan Doe
‘een andere manier van afscheid nemen’

Al dansend en zingend, begeleid door een swingende brass band, probeert Wie Kan Doe de ziel op een dwaalspoor te brengen. Deze manier van wegbrengen heeft ook een troostende werking. Al swingend loopt men achter de kist aan, het maakt duidelijk dat het leven van de overledene gevierd wordt. Het is een waar spektakel en het is vrijwel onmogelijk om daar zelf onberoerd bij te blijven.