Natuur begraven

'Een laatste rustplaats om uw dierbare 
omringd door de rust van de natuur
in lengte van dagen te gedenken' 


Behalve de prachtige omgeving biedt een natuurgraf ook
eeuwige grafrust (enkele natuurbegraafplaatsen uitgezonderd),
de grafrechten worden uitgegeven voor onbepaalde tijd en de kosten zijn eenmalig. Niemand hoeft zich daarna ooit nog zorgen te maken over verlenging van de rechten: het graf is en blijft onderdeel van de natuur.


bloemen-en-bijen
 


natuur-begraafplaats

Uw laatste rustplaats uitkiezen

Ook bij natuur begraven kan er een laatste rustplaats worden uitgezocht onder begeleiding van de beheerder. Een natuurgraf is niet afgezet of duidelijk zichtbaar. Bij de meeste natuurbegraafplaatsen is het niet mogelijk om een graf- of gedenksteen te plaatsen, zoals bij een ‘traditionele’ begraafplaats. Ook bloemen, tekeningen en kleine voorwerpen zoals beeldjes zijn niet toegestaan. Er kan vaak wel een boomschijf of kei geplaatst worden als herkenningspunt met de naam van de overledene erop. Zo kunnen nabestaanden het graf terugvinden. Als ook dit niet mag, is het graf met behulp van gps-coördinaten te vinden.
 
 
 

Mogen wij de kist zelf in het graf laten dalen?

Jazeker, het is een mooie manier om uw dierbare helemaal in zijn of haar laatste rustplaats te begeleiden. Tot daar waar het niet verder kan is uw dierbare omringt door hen die hij of zij zo lief had. Om dit op eigen kracht te kunnen doen zijn er minimaal vier dragers nodig. In alle rust begeleiden wij jullie met het laten dalen van de kist.
Natuurbegraven4
 

 

PHOTO-2020-06-26-16-57-41

Een graf reserveren 

Op bijna alle natuur begraafplaatsen is het mogelijk om bij leven een mooi plekje uit te zoeken, een speciale plek die vooraf voor u gereserveerd wordt. Vaak zijn daar wel kosten aan verbonden, het is per natuur begraafplaats verschillend hoe zij daar mee omgaan.
 

Voor een overzicht van alle natuurbegraafplaatsen in Nederland
kunt u terecht op de website van alle natuurbegraafplaatsen.  

 

Natuurbegraafplaatsen in de regio: