Crematie

 

De crematie regelen van een dierbare

U staat er niet alleen voor. Wanneer u ervoor kiest om het afscheid van uw dierbare door ons te laten begeleiden, kiest u voor een crematie die helemaal wordt afgestemd op jullie wensen. Tijdens de gesprekken die we samen zullen voeren komen we tot een persoonlijke invulling van de crematie en kijken we samen naar wat past bij hoe jullie dierbare in het leven stond.

We weten dat er veel op u af kan komen bij het regelen van een crematie. Wij komen u hierbij helpen en zorgen ervoor dat er ruimte is om alles een plekje te geven. We zullen u en uw naasten zoveel mogelijk ontzorgen en begeleiden op de momenten dat jullie het nodig hebben.

Samen zorgen we ervoor dat met alle wensen en ideeën voor de crematie, een persoonlijk, eigen en uniek afscheid kan worden gerealiseerd. Een afscheid wat écht past bij jullie dierbare.

Wist u dat u bij het regelen van een crematie vrij bent om naar een crematorium van uw eigen keuze te gaan. We helpen u graag bij het vinden van het crematorium waar jullie een goed gevoel bij hebben. 


pexels---9876030
 

 

foto-uitvaart-in-de-tuin

Mogelijkheden

Waar u het afscheid en/of de crematie laat plaatsvinden, mag u ook zelf kiezen. U kunt het afscheid bijvoorbeeld ook op een andere locatie laten plaatsvinden en dan in besloten kring jullie dierbare naar het crematorium begeleiden, een aantal ideeën om u inspireren, het favoriete café, restaurant of brasserie, in de vrije natuur, op jullie lievelingscamping, in de achtertuin, op een boot of in het theater. Het is zelfs mogelijk om het afscheid thuis te houden, in uw eigen huiskamer of tuin.
 

 

Een crematie kan ook in besloten kring plaatsvinden.

U mag zelf beslissen wie u wel of niet uitnodigt voor een crematie. U kunt het zo klein of zo groot maken als jullie of uw dierbare wenst. Crematie in besloten kring wil eigenlijk zeggen dat u het afscheid wilt beleven met jullie meest naaste mensen, de mensen die tot uw besloten kring behoren. 

En dat kunnen er zoveel zijn als u zelf wilt, daar staat geen aantal voor. Voor de één kunnen dat 3 personen zijn, terwijl dat voor een ander misschien 100 mensen kunnen zijn.

U bent vrij om te bepalen in welke vorm u het afscheid plaats wilt laten vinden en met wie. Zo zou u ervoor kunnen kiezen het ene gedeelte van de uitvaart voor iedereen toegankelijk te laten zijn en een ander deel alleen voor uw besloten kring. Veel crematoria hebben een familiekamer waar u in een kleine besloten kring afscheid kunt nemen. Hier bestaat geen goed of fout in, het is allemaal goed.

PHOTO-2017-09-02-17-36-31

pexels-ylanite-koppens-5564403

 

 
 
 
 

Cremeren13

U dierbare begeleiden tot daar waar het niet verder kan

Tijdens het regelen van de crematie zullen we u ook aanbieden om mee te gaan naar de aanvang, de start van de crematie. Het is een uniek en intens moment wat we iedereen gunnen om bij te wonen. Hoe mooi is dat, om uw dierbare tot aan het laatste moment toe in besloten kring te kunnen begeleiden. Iedereen is daarbij altijd vrij om op het moment zelf te bepalen of en tot hoe ver u mee gaat.

Bij een begrafenis gaan we vanzelfsprekend mee tot aan het graf, scheppen we aarde of strooien we bloemen in het graf. Vaak worden daar pas echt de laatste woorden uitgesproken, klinken de laatste tonen van de muziek of gaat men in gebed. Het begeleiden van onze dierbare tot en met zijn of haar laatste rustplaats vinden we heel gewoon en fijn om te doen.
Dat kan bij een crematie ook, voorafgaande aan het crematieproces kunnen hier ook de laatste woorden worden gedeeld en symbolisch bloemen of briefjes worden meegegeven.

 
 

'Ieder crematorium heeft een eigen unieke uitstraling of ligging'