Kosten 

'Een uitvaart blijft maatwerk'

 

Ieder afscheid is persoonlijk
En zo ook ieders portemonnee

Een uitvaart is en blijft altijd maatwerk. Het is daarom ook lastig om een vaste prijs te geven. De kosten zijn allemaal afhankelijk van de keuzes die u maakt. Een begrafenis in Hilversum kost bijvoorbeeld meer dan een begrafenis in provincies als Friesland en Groningen. Ook is er een groot verschil tussen cremeren en begraven. En natuurlijk speelt het aantal genodigden ook een grote rol in de kosten. En wat dacht u van de catering? Elk hapje en drankje kost geld. Alles hangt af van de gemaakte keuzes.
 
 
pexels-damir-15934358
 
 


pexels-j-lee-7155157

 

Onafhankelijk en transparant
Wel zo duidelijk

Wij werken onafhankelijk en transparant met een vast begeleidingstarief. Transparant werken houdt in dat wij geen toeslagen, provisies of marges berekenen op de prijs van de bestelde producten of diensten. Deze prijzen berekenen wij één op één aan u door zónder enige commissie. Dus wat de kist voor ons kost, kost die ook voor u. Wij heb geen contracten met leveranciers en alle producten die u op deze site ziet zijn producten om te inspireren. Uiteraard vinden wij de getoonde producten, persoonlijk erg mooi, maar maak vooral uw eigen keuze. Zoals dat ook hoort en waar wij voor staan. Doordat wij transparant werken valt de totale factuur vaak een stuk lager uit dan bij grotere uitvaartorganisaties. Na de uitvaart ontvangt u van ons een duidelijke factuur waarop u alles terug kunt vinden: overzichtelijk en transparant.

 

 

Het Vita begeleidingstarief 

Wanneer u ervoor kiest om de uitvaart door ons te laten begeleiden kiest u voor een afscheid dat ook qua kosten helemaal is afgestemd op uw wensen. Juist omdat iedereen zelf keuzes mag maken en eigen wensen heeft, is iedere begrafenis of crematie bij ons maatwerk en uniek.  
 
pexels-kat-smith-735965
 

 

Zo werkt het basistarief en het begeleidingstarief van € 106,00 per uur

Gemiddeld vraagt een uitvaart in totaal tussen de 20 en 30 uur. Een ‘stil’ afscheid (begrafenis of crematie zonder genodigden of in hele kleine besloten kring) is vaak niet meer dan 15 uur.

Dat betekent dat alleen nog de uren worden berekend op basis van de daadwerkelijke begeleiding die nodig is op de dag van de uitvaart zelf. Gemiddeld is dit vaak tussen de 2,5 en 6 uur, wat neerkomt op een bedrag tussen de € 265,00 en € 636,00.

Telt u hier het basistarief bij op, dan komt u gemiddeld uit op een totaalbedrag tussen de € 2.395,00 en € 2.766,00. Voor een stil afscheid ligt dit totaal gemiddeld tussen de € 1.530,00 en € 1.795,00 voor begeleiding van Vita uitvaartzorg.

 

U weet precies waar u aan toe bent

Elke uitvaart is uniek en op basis van uw keuzes en budget maken wij een kostenbegroting. Na ons eerste kennismakingsgesprek ontvangt u van ons een kostenbegroting. Alle kosten die betrekking hebben tot de uitvaart staan daarin vermeld. Hier zullen wij tijdens de begeleiding ook open over communiceren, de kostenbegroting wordt na elke wens en keuze aangepast en besproken. Wij werken op een transparante manier, wat betekent dat wij u bij elke stap laten zien wat we doen en waarom we dat doen, zo komt u niet voor verrassingen te staan.